keskiviikko 8. elokuuta 2012

Kokeilua pöksyjen muodossa...

Päätinpä sitten tehdä kaavat pikkupöksyihin käyttäen apuna neitimme jo omaamia... Kaavojen teko sujui hyvin ja mitat menivät oikein (minun mielestä siis), vaihdoinpa kumpparin leveään resoriin vyötärölle ja senkin mittasin tarkasti pituuteensa (näin siis luulin). Kankaaksi valitsin Pikku-papoosesta ostetun kukkatrikoon, kun sitä sopiva määrä oli tälläiseen "kokeeseen" :) resori taasen oli äitini varastoista pelastettua.

Ompelukin lähti hyvin käyntiin, kone ei kettuillut, kangas ei kupruillut/"paakkuuntunut", osat sopivat ja homma luisti, näin siis siihen asti kunnes toista lahkeensuuta rupesin tekemään... Ei todellakaan menny ku Strömsössä :/ Ensin alko lanka suorittamaan ihan jotain omia rituaalejaan isoksi kasaksi, eikon purkamaan, hetken aikaa sujuu hyvin, ja kas, taasen sama temppu, puretaan, ja voi ny ... kankaaseen reikä.. argh... No pari mittausta ja venytystä myöhemmin: Hahaa, homma pelastettu, sen reiän saikin piiloon :D Tämän jälkeen homma sujuikin taas paremmin, jopa kanttailut menivät hyvin. Tuli aika kiinnittää vyötäröresori; hmm.. eikös resorin tulisi olla lyhyempi mitä kappale johon se kiinnitetään?!? Noh, laiska kun olin en alkanut resorirengasta availemaan ja lyhentämään vaan kiinnitin sellaisenaan, samalla mieleen hiipi ajatus; Ou nou, mahtaako nää housut ees mennä neidille..??


Kas tässä valmiit pöksyt, hyvältä ja söpöltä näyttää, varsinkin kun ei huomioida tuota selvästi liian löysää resoria.


Noo, ei ne loppujen lopuksi niin päin prinkkalaa mennyt ja tiedänpä ens kertaa varten miten kaavoja tarvii viel muokata :)

Ja kun sillä Kankaattomalla kuukaudella ollaan, on päivän saldo tuhottua kangasta k30cm x l52cm + resorin pätkät, tästä se alkaa se "tuhoomine", toivottavasti :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti