maanantai 13. elokuuta 2012

Prinsessaa Rinsessalle

Sainpas vihdoin ja viimein mekkosen valmiiksi, eihän siihen mennytkään kuin puol viikkoo XD pöksyt sentään valmistu yhden päivän aikana, mut paljolti nämät ajat liitoksissa siihen et toisina päivinä ompeluaikaa hetki toisina tovi, ja tietysti aina ei mene ku strömssöössä.

Eli pöksyt ovat siis uusi yritelmä edellisen tekstin kaavoista, tällä kertaa nappikoko :D muokkaukset olivat juuri sopivat ja resorikin oli oikean mittainen, vähän se mietitytti tarvisiko vyötäröä laskea seuraavalla kerralla, mut toisaalta parempi et tilaa täyttyvällä vaipalle...


Tässä siis nuo pöksyt, väri ei ihan vastaa todellisuutta mut vähän sinne päin, pinkihköt pöksyt vaaleanpunaisilla viimeistelyillä. Kaikki kankaat ostettu Eurokankaan trikoolaarista.Ja entäpä tuo mekko... Kaava on Ottobre 1/2010 Piparminttu trikoomekko koossa 80, kuviokangas hommattu fb:n Kangashamsterit ryhmän kautta, muut EK:n trikoolaarista, napit taasen löytyivät ompelulaatikon pohjalta ja jotta sopisivat mekkoon päälystin itse kankailla. 

Leikattuani kappaleet pääsivät ne heti odottelemaan pöydän päätyyn ompelua, ja kun siihen asti pääsin muutin mieleni hihansuu-, pääntiekaitaleiden ja koristelistan väristä, eikun leikkaamaan uudestaan. Ommeltuani hetken, päästyäni kiinnittämään takaosan helmakappaletta kävi aivan ihanasti, kone jumitti, veti ja kiskoi lankaa, kangasta, rits, räts, pfiuu.. täh.. no voi.. neula poikki ja kankaassa REIKÄ o_O Ei siis sellaista pientä jonka saa peittoon, vaan kunnon rivi kiitettävän kokosta aukkoa, eli eikun uudestaan leikkaamaan osat, kaikki paitsi etukappaleen helmaosa, jeij... Onneksi tämän jälkeen takaiskuja ei enää tullut, vaan joka kerta kun ompelemaan pääsin homma sujui kuin tanssi ja valmis tuotos toi ison hymyn naamalle :) Tosin se tarvii todeta, et oikeassa ovat olleet, OB:n kaavat ovat suht leveää mitoitusta, mutta eipä se mekossa haittaa ja tiedänpä ensikerralla sitten.

Tässä tämä mekko pikku rinsessalleni <3
Ja tarvii sanoa, kun ensimmäisen kerran näin ko. kuosin oli päässä vain ajatus "mullemullemullehaluuhaluuhaluu", plus tietysti ne tuhat ja yksi ideaa mitä siitä neidille voisi tehdä. Onneksi, vaikka vähän kangasta "tuhlaantu" riittää sitä vielä moneen :)
Tässä vielä iloinen omistaja uuden mekkonsa kanssa :)
( taustalla näkyvän sekamelskan voi jättää omaan arvoonsa ;) )

6 kommenttia:

 1. Onpas suloisella neidillä ihana mekko.

  VastaaPoista
 2. Suloinen mekko, ja tuo vaalea yläosa raikastaa kivasti kokonaisuutta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Meinasin ensin tehdä kauttaaltaan prinsessaa, mutta totesin myös (päässäni) että parempi jos yläosa yksivärinen, ja onneksi piti paikkansa :)

   Poista
 3. Tosi ihana mekko ja käyttäjäkin :)

  VastaaPoista