tiistai 2. lokakuuta 2012

Kaikkea kalsonkien ja kankaiden välistä

Tällä kertaa postattavaa onkin kertynyt yllättävän paljon (yllättävää siksi että ompeluaikaa onkin ollut hippasen verran enemmän ja viime käynnistäkin aikaa (: ), mutta, rummunpärinää kiitos ja aloitetaan siis:


Ensimmäiseä käsittelyyn kalsonkit, niinhän se otsikossakin menee ;) Eli avokkisellani on usein tuo kalsonkilaatikko suurinpiirtein tyhjä, mihin ne kaikki aina katoavat, ei tietoa, mut villi veikkaus on pyykkikori... Mutta siis tarvetta niille oli ja eikun kaivelemaan lehdistä kaavaa, joka sitten löytyikin Suuri Käsityölehdestä nro 9/03. Vähän sitä muokattiin avokin toiveesta; etuosasta tehtiin umpinainen ja lahkeita lyhennettiin, ja kuulemma hyvät on :) Nyt siis kalsaritehdas pystyyn! Kankaista junakuvioinen trikoo on KVK:sta ja musta trikoo Rauman JättiRätistä kuten kuminauhakin. Ja kyllä, tein ensin koeversion, mutta koska fiksuna en suorittanut erinäisiä mittauksia housujen vyötärön leveyden ja kuminauhan suhteen, eivät ne kestä päivänvaloon pääsyä ;)

Päätin testata pipon tekemisessä toisenlaista tyyliä jossa päälaelle ei tulisi sitä ristikkäin ompelua, muttei sellaista kruunutsydeemiäkään, eli leikkelin vain suorakulmion, ompelin putkeksi, taittelin toista reunaa ja ompelin kiinni, käänsin oikeinpäin ja ompelin toisen pään kaarteella kiinni (eli toiseen päähän tuli kaari, niinkuin sulkumerki), taittelin osan sisuksiin ja tsädäm, pipo on valmis :D Vähän erilainen ruttunen siitä tuli, ehkä toinen taittelutyyli olisi parempi, eli sitä siis kokeillaan ensi kerralla. Kangas on JättiRätistä ja kaava siis oma.


Ja onpa sitä tullut ommeltua ihan ITSELLEKIN jotain, ohhoh, rasti ruutuun :D Ensimmäisenä tunika joka tehty Ompeluelämää ryhmässä suurta suosiota niittäneellä TissisTunikan kaavalla, koossa S. On muuten aivan mahtava malli, tosin tällä rintavarustuksella ei tarvita sitä ryntäville tarkoitettua lisäystä -> 'empireleikkaus' => vyötärönauha XD Kangas JättiRätistä, ja on ilmeisesti jonkin sortin viskoositrikoota kun niin kivasti laskeutuu ja mukavalta tuntuu. Kanttauksissa käytetty kangasta vain nuritteit, ei siis resoria, eikä ommeltaessa ole käytetty ohjeessa olevaa framilonia tahi rypyttelyä, mutta mieleestäni silti ihan toimiva testariversio ko. vaattehesta. Tarkoituksena olisi vielä toteuttaa pari kappaletta, pienillä muokkauksilla/lisäyksillä, koska tämä tapahtuu, jää nähtäväksi.
Toisena ompeluksena itselle oli Nappinjalta hommatun tunikan kaavan mukainen tapaus, hupullinen tunika isolla "kengurutaskulla", mielestäni mahtis kaava :) Omassani sen verran eroa että hupussa ei nyöriä ja kädenteillä sekä taskujen reunoissa kanttaukset. Kangaskin itsellä "luirumpaa", minkä huomaa siinä ettei tuota vuoritettua huppua hirveen nätisti tohon kuvaan saanut, mutta tarviipa koettaa saada tänne aikaiseksi sovituskuvakin, ihan jopa vaik huppu päässä. Olkapäillä ja takahelman alareunassa on tehty pienellä siksakilla tikkaukset vaaleanpunaisella langalla, vähän kato yksityiskohtia ;) Tämänkin kankaat tuolta tutusta paikallisesta, JättiRätistä. Ompelusta pakko sanoa sen verran, et ymmärtäisin jos oisin kerran kämmänny jommankumman yläosa-alaosa yhdistämisen, mut ei, ei kerran, vaan kahdesti ja MOLEMMILLA PUOLILLA!! Se on ku taitoa löytyy ku pienest pitäjäst ;) Noo ens kerral kasaus varmaan sujuu ko tanssi ku nyt on tehty oikeen kantapään kautta viimitteen päällä.

Tottahan toki neitimmekin oman osansa ompeluista on saanut, olisinhan nyt hassu äippä jos hänet ilman jättäisin ;) Elikkäs, ensin OB lehdistä (numerot just nyt ei muistissa) Lelle-legginsit koossa 80, muokattuna niin et vyötäröllä leveä resori kuten lahkeissakin (tekohetkellä aattelin niiden näyttävän kovin lyhyiltä ja lisäsin resoriin pituutta, noh, ei pakosti ois tarvinnu, mut meneepä pidenpään) ja WhiteRabbit-paita myöskin koossa 80, tässä ei tehtynä muokkauksia. Raidalliset trikoot ja turkoosi resori Myllymuksuilta, kukallinen Hamstereista ja yksivärinen trikoo EK:n palalaarista. Sovituskuvassa mukana legginssit sekä aiemman postauksen teeppari ja pipo (joka tällä hetkellä hitti ja melkeenpä jatkuvasti päässä). Eilen taasen huomasin ettei neidillä ollut kaapissaan puhtaana kuin ohuita trikoo pöksyjä, joten nappasin laatikosta JättiRätistä hommatun raidallisen velourin ja Myllymuksuilta tilatun resorin, kaavat kiinni, *leiks,leiks* *surrurruu*, hopsansaa, pirtsakat raitalliset pöskyt valmiina :) Muuten oikeen jees, mut toi resori, muut Myllymuksujen resorit olleet oikeen hyviä, napakoita ja palautuvia, mut tää punanen... Leikkasin valmiiks n. 10cm lyhyemmän mitä neidin vyötärö, pieni hetki jalassa ja resori n. 10cm liian löysä, voi morjens... Jahka jaksan, puran sen irti ja lyhennän RADIKAALISTI, nih. Ja poikkeuksellisesti pipo maassa... 

Sitten, mitäs vielä... aivan, ne kankaat :) Aiemmassa postauksessa mainitsin tilatuista kankaista, niin lisää on postikusti taasen tuonut,nämät hommailtu hamstereiden Syyshuteloista myöskin, paitsi lehti ihan "normi" kaupustelusta sieltä. Pilvikuvioinen on trikoota, vaaleanpunainen mustilla kuvioilla collaria ja musta puuvillaa, jonka kohdalla olen mitoissa sekoillut oikeen kunnolla... nimittäin ajattelin tästä itelle takkia, mut auttamatta liian pieni palanen (en halua mitään minimittasta), neidille vois riittää tai sit siit sais kyl tosi hienot pikkutyynyt tahi ison lattiatyynyn, hmm.. katotaan mitä keksin, ja täältähän sen sit löytää :)

Näihin kuviin, näihin tunnelmiin, mukavaa alkanutta lokakuuta kaikille :)

LISÄYS: Tänään toivat IIIISOON paketin kotiin, joka oli meidän MichasinKimppa jonka organiseerasin, seuraavassa kuva siittä omasta osuudesta. Ylärivissä trikoita ylläripaketeista ja alhaalla kolme ekaa vasemmalta veluureita, sitten joustis ja vikana laminoitu puuvilla uuteen syöttötuolin pehmusteeseen :D

 Ei kommentteja:

Lähetä kommentti