tiistai 9. lokakuuta 2012

Sitä sun tätä ajalta tältä

Taasen vierähti hetkinen viime postauksesta, ja virallisesti mitään tämän kerran ompeluksista ei tänään tehty, viimeksi valmista tullut edellispäivänä... Haitanneeko tuo, esitellään ne nyt vaan :)

Otetaan vaikka ensin käsittelyyn kaavakokeilut, tai siis paremminkin sanottuna tein testiversiot kolmista eri OB:n housumalleista: Crawll and Roll, Acrobat haaremihousut ja Little houses (vai oliko se house..). Ajatus oli siis testata mallien toimivuutta (kokeilussa kannattaisiko ehkä myös käyttää malliin tarkoitettua kangastakin, tyyliin joustavalle kankaalle tehty niin kokeillaan sille ) ja kaikkien kohdalla voin sanoa niiden olevan toimivia, tullaan siis käyttämään jatkossakin :) Crawll and Roll tehtiin koossa 80 ja kankaana äitini varastoista "pelastettu" vaaleanpunainen verkkarikangas (sellanen ihan virallinen), joka aikanaan hankittu allekirjoittaneen verkkapukua varten, mutta eipä se palanen enään siihen olisi riittänyt ;) Resorit Myllymuksuilta resoripaketissa mukana tullutta resoria, aikas kiva tollattiine hempeän tyttömäinen raidotus. Sen verran muokkausta tein ettei tullut sivusaumoja, kuten ohjeessa, vaan yksi sauma taakse, ja ihan niinkin se malli toimi. Haaremihousut myöskin koossa 80 ja kangas sekä resori tuosta paikallisesta JättiRätistä. Ja jostain syystä olen aivan ihastunut noihin pirtsakoihin haaremihousuihin, väkisinkin tulee hymy huulille kun niitä katselee, mistä johtuu tiedä en :)
 Viimeisen kokeilun, Little houses, koko oli 80 ja kangas sekä resori äitini varastoista (tämä kangas taasen hommattu aikoinaan pikkuveljeni, nykyään 21 v., paitakankaaksi hänen olleen pikkanen nassikka). Kaavassa kivaa se että siinä erillinen "pyllypala", jonka tein punaisesta velourista muun osan ollessa collegea ( ei ehkä ihan paras kangas kaavaan joka joustavalle tarkoitettu, mutta ihan toimivat silti ), sekä sivusaumattomuus tässäkin valttia kuten kaikissa muissakin malleissa.Muokkausta sen verran että koska kokeilu oli ja laiskuus iski laitoin vyötärölle resorin kuminauhan sijaan.


Sain myös vihdoin ja viimein valmiiksi "projektin" jonka alkuajatus tuli n. puoltoist vuotta sitten, eli ompelin nyt VIIMEINKIN ne liivinsuojat valmiiksi sitä odottaneista tilkuista, jeij! Saas nähä kauanko niille vielä käyttöä... Ja täytyy sanoa, jos olisin tiennyt, tai tiesinhän minä, mutta kunnolla tajunnut kuinka paljon MUKAVAMMAT ne on käytössä olisin ehkä, huom. EHKÄ, saanut ne aiemmin valmiiksi... Uloin kerros kaikissa PULbr (kestovaippakangas), välissä fleece ja ihoa vasten vasemmanpuoleisissa joustofrotee ja oikeenpuoleisissa kuivaliina/Coolmax. Kankaat sieltä täältä aikanaan hommattuja.

Niin ja yks päivä lähdin paikalliseen ihan sillä ajatuksella että haen kankaan josta teen äitilleni pipon, ja mukaan tarttui kivan neutraali kuvioneulos ja siihen mätsäävä trikoo vuoreksi. Siinä sitä korvaläpällistä neliöpipoa hälle leikellessäni tuli mieleen: "Mitäs jos tekisin itelleni samanlaisen niin voitais sitten samistella" (Monellako tämmönen tulee mieleen (: ), ja tuumasta toimeen, tein siis kaksi samanlaista. Mukaani otin seuravalle kyläreissulle, ja tykättiinhän siitä, ja sattumoisin aiemminkin mainittu tutavaperheen rouva M tuli paikalle jolloin loppujen lopuksi samistelijat ovatkin äitini ja hän :D Noh jospa vielä kolmannen tekisin, siinä samalla vaikka kun se äiteen tilaama täysvalkonenkin pipo valmistuu...


Viimeinen esittelyn arvoinen tapaus on tyynynpäälliset (tai paremminkin tuolin pehmusteiden), jotka tuttuni koiran valtaistuimeen tein kun vanhat oli jo niiiiin nähty. Eli kaavat piirtelin vanhojen päällisten + tyynyjen avulla, leikkelin ja ompelin kasaan. Toteutettiin ilman vetskareita tahi nappeja, eli alla/takana kankaat menevät pienen matkaa päällekkäin. Ja kankaat hän oli itse hommannut jostain. Onnistuneet tuli, vaikka itse sanonkin.


Juuh, ja onhan niitä kankaitakin tullut lisää, mutta nyt on osa jäänyt kuvaamatta, osa käytetty, jne. niin jää nyt esittelyt tällä kertaa, mut sanottakoon et ihania värejä on maailma tulvillaan ja kivasti niitä tullut :D Niin ja pari Michasin kangastakin keretty vaihtamaan, eli liilat tähdet muuttui pinkeiksi kruunuiksi ja vihreä pupu (en osannut päättää tykkäänkö vai enkö kankaasta) taasen muuntui ketuiksi vaaleansinisellä pohjalla, me like.

2 kommenttia:

  1. On kyllä ihanan pirtsakta haaremit. :) Ooh. Pehmusteiden päällystäminen kuullostaa aika pelottavalle urakalle, mutta olet kyllä onnistunut hyvin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) ja mitä päällysteisiin tulee, otin sen helpon tien; voi siis ajatella että tein kaksi tyynyliinaa reunakappaleella höystettynä :)

      Poista