perjantai 7. joulukuuta 2012

Muitten ja ihan omienkin kaavojen käyttöä, mitäs siitä seuraakaan...

...No vaikka mitä! Aloittaa voisin siitä "muitten kaavasta", eli kyseessä on fb:n Ompeluelämää ryhmässä pyörinyt Miikkari-haalarin kaava. Kaavasta oli kokoina valittavissa joko koon liian pieni tai koon liian iso, valitsin isomman enkä tietenkään jaksanuut lähteä muokkaamaan, hyvä niin, menee pidempään tuo aivan ihanalla kuosilla varustettu haalari <3 Kangas on fb:n Kangashamstereista hommattua leijonajoustofroteeta (Tanyasumin vissiin alkujaan?) ja resori taasen Royal-tuotteelta, mielestäni sopii kuin nenä päähän ko. jf:seen ja on muuten hyvälaatuista :) Ja kokeilinpa ekan kerran resorikantin laittoa nelinkertaisena, eikä se ollutkaan niin kaameaa kuin epäilin ja siistimpi lopputuloskin tuli, tykkään :)

Kuvasta ei näy isous, mutta haarus roikkuu polvien kohdalla :)

Sittenpä voidaan siirtyä niihin omiin kaavoitteluihin ja aloitetaan siitä, joka "vähiten" omaa tuotantoa: eli isännän toiveiden mukaan tehty oloasu. Toiveita oli piiiiitkä lista ;) löysähkö trikoopaita pitkillä hihoilla ja rennot pökät vajaamittaisilla lahkeilla. Kangas paitaan haettiin yhdessä (!!) Eurokankaasta ja sieltä herra valitsi, ilman ohjailua/vihjailua, ruskeapohjaisen dinokankaan. Housukankaan allekirjoittanut haki paikallisesta JättiRätistä, samaten setin resorit ovat em. paikallisesta. Kaavojen lähtökohtana oli SKssa olleet miesten huppari ja suorathousut, niitä muuttelemalla ja housuihin taskut lisäämällä syntyi seuraava hirmuinen setti:

Ja koska isäntä halusi lärvinsä pysyvän piilossa, pääsin testailemaan piirtotaitojani Gimpillä :)

Ensimmäinen noista ihan omista kaavoista on himpun verran lepakkohihainen paita joka helman asettelulla muuntautuu paidasta tunikaksi/mekoksi. Hihojen pituutta, kuten myös kaula-aukon avaruutta, pystyy muuntelemaan paidan asettelulla :) Kangas paikallisesta JättiRätistä.

Toisena omana kaavana: haalari jossa ainoat nepit haaruksissa. Tämän lähtökohta oli siinä kun neitimme intoutui availemaan yökkärin neppejä/vetoketjua edestä ja riisumalla sen max. nilkkoihin--> kaatumista ja muuta... Noh, ensin koitin kyseisenlaista kaavaa etsiä ja kun ei löytynyt lähdin yhdistelemään hyviksi koettuja paita ja housu kaavoja sekä saatua kokonaisuutta muokkaamaan... Testiversio onnistui paremmin kuin hyvin (mutta siitä ei nyt tänne syystä jos toisestakin saa kuvaa, ehkä myöhemmin), mutta sitten sain häiriön ennen toisen tekemistä: jospa vähän lisään pituutta ja muutenkin muokkaa? Kannattiko.... ehkä ei, mutta hätä ei ole tämän näkköinen - nyt neidillä ihanan pehmoinen olo-/yöhaalari, joka taatusti menee KAUAN :) Muokkailuni aiheutti myös sen että neppien laitto ei mennyt ihan niinkuin Strömssöössä, mutta siitä(kin) selvittiin voittajina. Aivan ihana Lillestoffin Sateenkaarimetsä luomupuuvillainen trikoo on Royal-tuotteelta ja resorit plus nepparit paikallisesta JättiRätistä.

Nyt jäädään jännittämään paljonko tässä enää kerkiää ennen joulua ommella (taitaa joululahjat olla tänä vuonna lahjakortteja "Tämä kortti oikeuttaa sinut yhteen valitsemaasi itse tehtyyn lahjaan ensi vuoden puolella" ;) ) kun meillä on edessä muutto, sinne MEIDÄN IHAN OMAAN KOTIIN joulukuun puolessa välissä <3 Tästä seuraa myös paluu kotikonnuille :)

Ja isosti TERVETULOA te uudet lukijat <3 Pitäisiköhän tässä jotain arvontaa alkaa suunnittelemaan sitä juhlallisuutta varten kun täys kymppi tulee täyteen... hmm... ideoita, toiveita? :) Niin, ja oikein rentouttavaa viikonloppua kaikille :D

2 kommenttia:

  1. Kymppi täynnä! Ihana tuo haalari <3.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee :D ja kiitos, olen itsekkin aivan ihastunut tuohon haalariin, ja tuo kuosi <3

      Poista