sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Marinoitunut idea ja kangas vihdoinkin käyttöön...

...olin siis jo noin viitisen kuukautta ( vai kauemminkin..? ) sitten hommannut michasilta daisy-joustiksen tarkoituksena tehdä siitä imetyspaita, omalla kaavalla öfkörse :) Noh, tuo idea ottikin sitten oman aikansa ennenkuin pääsi toteutukseen, mutta parempi myöhään kuin milloinkaan. Lähtöpiste oli OBsta naisten peruspaitakaava, raglanhihoilla, jonka etukappaleen päitkäisin rinnan alta ja siinä leikellessä ja ommeltaessa mutu-tuntumalla säädin.
Ei, en omaa Dolly Partonin fysiikkaa vaan takana oleva rypytys luo näin ilman mallia sisällä sen vaikutelman ;)
Rypytystä...


Ei ihan ollut lopputulos mitä piti, resorit luukkukohdassa olisivat saaneet olla himpun eri mittaiset, mutta istuvuutta sain onneksi pelastettua laittamalla rypytyksen selkäpuolelle. Ihan siis suoraa ommelta, alalankana ollessa puolattavaa kuminauhaa.

Ja tässä harvinaisen huono sovituskuva, mutta hei, eipähän näy ne epäkohdat ;)
Olin yllättynyt kuinka paljon loppujen lopuksi tuosta metrin pätkästä jäi kankgasta, joten kysäisin neidiltämme ( juu, kyselen 1v5kk ikäiseltä mielipiteitä, välillä kyllä epäilen niiden oikeellisuutta ;) ) haluaako hän siittä mekon ja kun tähän nyökättiin niin eikun tuumasta toimeen :) Kaivoin esille paitakaavasta muokkaamani mekkokaavan, ensin muokkailin sitä vähän lisää, ja eikon surrauttelemaan! Piti tehdä kyllä koko mekko samasta kankaasta mutta kun hihojen pituudesta jäi ihan ina puuttumaan, enkä laiskana (logiikka missä lienet?!?) jaksanut kikkailla extrapitkien resorien kera niin päädyin tekemään hihat turkoosista (tencel?)joustiksesta, joka muistaakseni Pikku-Papoosesta hankittu. Ja näin saatiin neidille pikku neiti E:n synttäreille uusi mekko :)
Tosin nyt hämää olisiko sittenkin pitänyt tehdä hihat liilasta joustiksesta....

ps. muistakaapa käydä kurkkaamassa arvontaa :)

2 kommenttia:

 1. Te voitte nyt samistella tytön kanssa kun sinulla on turkoosia resorilla ja tytöllä hihaa :)

  Kiva nähdä näitä imetyspaitoja, kun itekki toimin lypsykoneena vielä jokusen aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja samisteltu tosiaan ollaan :)

   Projekti otti kauan valmistuakseen muttei turhaksi silti joutanut, näillä näkymin voi surutta vielä lisääkin paitakokeiluja tehdä niin ei tarvi tavispaitojen epäkäytännöllisyyttä imetyksessä manata :)

   Poista