tiistai 9. huhtikuuta 2013

Pienimuotoista Hyväntekeväisyyttä vol2

Tarinahan alkoi siitä kun Kotikolon Emmin innoittamana ( sana jota jo täällä "etsein" ) päätin ryhtyä yhden naisen projektiin ja tehdä lahjoituksena pien vaatteita Satakunnan Keskussairaalaan synnärin vuodeosastolle ja keskolaan. Viime postauksessa oli synnärille menevät ja nyt on nuot keskolankin piskuiset vaatteet myöskin valmiit :)

Tälläkin kertaa määrä on hillitty, mutta itse olen tyytyväinen, iso se on pienikin apu? :)
Kaavoja minulla oli viiteen vaatteeseen joten päätin tehdä jokaista kaksi kappaletta, tytölle ja pojalle. Toiveina keskolasta annettiin: koko PIENI, luukku jalkaan tuleville antureille, tumppuhihat jos mahdollista ja materiaali mieluusti joustofrotee. Parhaani mukaan näihin pyrein vastaamaan ja tälläistä saatiin aikaiseksi:

Pienistä pienimmille...

Kietaisunuttuja, joihin en muistanut tumppuhihoja laittaa...

Kietaisubodeja, joihin sen tumppuhihan muistin ideoida ja lisätä...

Potkuhousut kantapääluukulla...

Lähikuva luukusta...

Perushousut...

Ja Kaik Yhes Koos :D

Bodykaavassa ei alunperin ollut tumppuhihoja ja tuo ideoimani vähän kulutti hihan leveyttä kun en muistanut toisessa reunassa sitä lisätä, noh, toivotaan että ovat kummiskin käyttökelpoisia :) Teinpä pari pipoakin trikootilkuistani, mutta niin kovin pieniltä näyttävät kun koko vähän mututuntumalla tullut niin mahtavatkohan olla sopivia...
Ja kuten kuvista huomaa, tein jokaisen yläosan vuoritettuna, vieläpä pussiin ommeltuna, päälliosat joustofroteeta sisukset trikoota. Alaosat taasen yksinkertaisina. Mikäli joku ihmettelee pitkiä sidontanaruja niin ajattelin tehdä liian pitkät jotka hoitajat sitten saavat lyhentää mieluisaan mittaan :)

Enää jäljellä testipesu, joka juurikin nyt kirjoitettaessa menossa, sen jälkeen nämät ja edelliset kuivuriin, pakettiin ja kohteisiinsa :D

KIITOKSET kaavoista Kotikolon Emmille ja Rauman JättiRätille avustamisesta materiaalihankintoja tehtäessä <3

( Kuviolliset kankaat omista kätköistä )

12 kommenttia:

 1. Oletpa ollut ahkera. Ihania pikkuisia vaatteita. <3

  VastaaPoista
 2. Ihanaa ahkeruutta hyvään tarkoitukseen (:

  VastaaPoista
 3. Ihania vaatteita =) Kantapääluukku on kyllä tosi kätevä. Ja varmaan hyväkin että kaikissa hihoissa ei oo tumppuosaa kun joillakin pienillä vauvoilla on kanyylit kädessä, mut toisaalta ei siitä haittaakaan oo kun sen voi syrjään kääntää. Ihanaa huomaavaisuutta. Pitäisi itsekin alkaa ompelemaan näitä ja viedä kun käydään elokuussa ainakin vielä kerran keskoskontrollissa.

  VastaaPoista
 4. Oisko sulla lainata kaavaa tohon kietaisubodyyn? Hyväntekeväisyyteen nekin menis... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyväntekeväisyyten tottakai ja mieluusti :)

   Poista