tiistai 14. toukokuuta 2013

Ihan ite, alusta asti!

..tai no ehkei ihan alusta asti, kankaita en kummiskaan ole ite kutonu ;)

Laneilla sain Linnelin Linnealta vaihtareiden kaupanpäällisena hänen kirpparilta löytämänsä raitavelourin, ja jostain syystä mieleen tuli heti oma lapsuus ja saunatakki, oho. Mutta sitten, kuin salama kirkkaalta taivaalta se iski - siittä tehtäisiin neitiselle haalari, ja ei mikä tahansa vaan saunahaalari mökkiä silmällä pitäen!
Tämä siitä syystä että ekan mielikuvan jälkeen päähän pompsahti kuva neidistä raitahaalrissa juoksentelemassa mökin pihalla hyttysiä karkuun dominokeksi kädessä, mitenkään tarkka mielikuva ;)

Mielessäni olleeseen haalariin olisi varmasti löytynyt jostain lehdestä valmis kaava, tai sen olisi saanut helposti muokattua jostain, esim. yhdistelemällä kaavoja, mutta ei, ei... Sain päähänpinttymän ja se oli toteutettava:
Minä(!!) teen itse kaavat, varmasti teen, nih. Mittanauha käteen ja neidistä kaikki mahdolliset ja mahdottomat mitat, kaavapaperia eteen ja eikun piirtelemää koittaen saada kaavat juuri tuohon vision haalariin... Kaavat kankaalle, ja ekaa kertaa nyhräsin oikeen kunnolla kun raitoja yritin kohdistella, leikkailua, ompelua äitienpäivän aattona ja viimeistely äitienpäivän aamuna.

Entä mikäpä oli lopputulos?
No tälläinen:
Niskaan laitoin lappusen "rakkaudella tehty" <3
Eli juuri sellainen kuin mielikuvassa! Vieläpä oikean kokoinen pienellä kasvuvaralla kuten tarkoitus oli.
TYKKÄÄN :D tällä kaavalla uskaltaa tehdä lisääkin, seuraavaksi ajattelin tuota v.pun. kamomillaheppaa uhrata... Niin, ja huvittavaa on että inhoan haarakiilan laittoa ja silti sellaisen tähän kaavan välttämättä halusin laittaa XD

Ainoat mitä voisi ajatella muuttaa seuraavaan on: jos vaikka sitä tukinauhaa laittaisi vetoketjua varten ja vetskari voisi olla himpun verra pidempi (tähän kun ainoa oikean värinen joka varastoissa oli, oli hivenen lyhyt...)

Seuraavana kaavakokeiluna oli lippis, kun kyllä sellainen kesäksi tarvitaan. Tämän näköisiä on pyörinyt kuvissa niin blogeissa kuin SaVassakin, eli kaavakin on olemassa jossain lehdessä, mutta eilen aamulla ei siitä ollut tietoakaan saati saatavilla, joten taasen mitat, kynä ja kaavapaperi avuksi - tulos:
Tykkään tästäkin :)
Ihan pienen muutoksen teen seuraavaan mutta muuten siis perin onnistunut kaava.

Loppuun pienimuotoinen kirppislöytöfiilistely:
Iso kasa Brion puupalikoita vitosella Salon Aarreaitta kirpparilta ja Atomit 3€:lla Porin Jättilöytökirppikseltä.
AURINKOISTA TIISTAITA KAIKILLE <3

6 kommenttia: