keskiviikko 28. elokuuta 2013

Pyörälahjustelua...

Meillä vietettiin viime lauantaina juhlia joiden sankarit täyttivät 2 vuotta ja 29 vuotta, eli kyseessä olivat pikku neiti ja taloutemme isäntä. Hyvinkin yllättäen ;) päätin molempia lahjoa jollain itsetekemällä ja mikäs sen parempi kuin vihdoinkin saattaa Majapuun Jopo-neuloksista suunnitellut vetokutihupparit valmiiksi :)

Isännän hupparin kaava on se oma muokkaus jonka pohjana aikoinaan muokkauksia aloitettaessa oli joku SKn miesten huputon paita. Kankaana siis Majapuun musta jopo, luonnollisesti, plus huppu vuoritettu tähti-neuloksella tuomaan vähän rock-henkisyyttä ( Majapuun tämäkin ) ja vetoketju jaa-a, mistä lie hommattu kun omassa vetskapurkissa pyörinyt iät ja ajat :D
 Kuvassa sitä ei näy, mutta kaksoisneulalla on tikkaukset vetskan vieressä, hihansuissa, hupun reunassa sekä helman n.10cm taite/alavara ja tikattu kiinni. Kohdistuksen nyt niin ja näin kun itellä tapana ennemmin leikellä niin et mahd. vähän kangasta kuluu, tosin tässä tapauksessa se oli enemmänkin pakon sanelemaa... Mutta olen lohduttautunut sillä ettei ne aina valmisvaatteissakaan ( edes niissä kalliimman merkin tuotteissa ) osu samaan linjaan.
Kuten näkyy, huppu laitettu niin ettei saumoja vilku ulkona :)
Neitisen huppari taasen valmistui pinkistä joposta, hupun vuorena EKn keltaista pilkkutrikoota ja keltainen vetoketju VT-tukusta, näin muistelisin... Kaavan tässä oli OBn Panda-huppari koossa 86, tavallisella hupulla tällä kertaa :) Neidin hupparissa ja tikkaukset, taitavat vähän kuvassa näkyäkkin.
Tässäkin huppu kiinnitetty niin että sauma jää piiloon.
Huppujen kiinnityksiin katsoin ohjetta täältä, Lillaphantin blogista, josta muuten löytyy hyviä kuvallisia ohjeita :)

Ja hei, tällä kertaa pari sovituskuvaakin, wouhoo, tosin neidistä vaan...
 Ollaan omassa pihassa neidin uudella hiekkalaatikolla jonka hänen kummisetänsä ( allekirjoittaneen pikkuveli ) rakensi synttärilahjaksi :) Toki lahjassa olivat mukana myös kummisedän talouden muutkin jäsenet :)

Käytiinpä viime viikolla myös moikkaamassa neidin kera tuttavaperhettä, samalla kun Raumalla 2v-kuvassa poikettiin, ja kun perheen tyttösen synttärit olivat olleet heinäkuussa vietiin mukanamme hippasen verran myöhästynyt pikku lahjanen. Ensin mietein vaatetta mutta koko ym. tietojen ollessa vanhat, kun viime näkemästä oli aikaa, valitsin tutun ja turvallisen pipon. Kaavan vähän niinkuin Modan ruttupipo, materiaalina  Michasilta aikanaan tilattu velour ( syksy kun lähestyy ), Pompulasta peräisin oleva pitsinauha sekä Tiimarin muovinen sydännappi. Ei ehkä ihan kuten Modassa, mutta tyytyväinen olen ja lahjan saanut, tai äiti paremminkin :), tykkäsi :)
Lähikuvaa nappi-pitsinauha-viritelmästä.

Näihin tunnelmiin ja kuviin, leppoisaa keskiviikkoa ja tervetuloa te uudet lukijat :D
...sieltä se arvontaraja lähenee ;)...

6 kommenttia:

 1. Ompa taas kivoja! Mä en ite ole viel saanut aikaseksi koittaa hupparia tehdä vaikka sitä niin jo pyydettiin.. No joskus sitte!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Meil taas ei pyydellä, mut ilahdutan tekeleillä siltikin ;)

   Poista
 2. Aivan mielettömän upeat hupparit!!!! Nämä on varmasti ihanat syksyisinä päivinä.

  VastaaPoista
 3. Heipsis! On nää kyllä nin hienoja nää sun ompelukset. :) Mäkin laitoin oman blogin pystyyn aikani kuluksi, ei kyllä ompelua koske, kun mulla se peukalo keskellä kämmentä.. -Marjo-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Oikeen kiva blogi onkin teikäläisellä, ja ihanan niminen, Ajatarkin kaunis :)

   Poista