perjantai 7. maaliskuuta 2014

Katastrofaalinen kommellus, vai miten se menikään...

minulla on ollut uskomattoman hyvää tuuria mitä tulee kankaiden esipesuihin, olen niitä vähän suruttomasti heitellyt sekailaisesa seurassa koneeseen, sentään seurannut pesuasteita joita annettu... Mutta joskus se pilkka osuu omaan nilkkaan, ja yleensä sen vielä tosiaankin tietää tapahtuvan.

Noh mistä siis kyse? Tilasinpa Royal-tuotteelta Kuninkaallinen kisu velouria (ruskeaa, v.punaista ja valkoista) ja Kuura joustofroteeta (mustaa ja valkoista), toisen pesuasteet 40 ja toisen 60. Tässä kohtaa aika moni varmaan jo ääneen sanoo "ja noitahan ei voi laittaa samaan aikaan koneeseen", no juu, ei niin ja sen hyvin tiesin, mutta jonkin ihmeen jännän aivomutkan tms. sain päähäni heittää samaan koneelliseen normipyykkiä (vaaleaa sellaista), kisuvelourin ja kuuran, saatteeksi värinkerääjä liinoja. Mikäli tässä ei olisi ollut tarpeeksi valikoin asteiksi 40... Täyttäessäni konetta päässäni kuului topakka käsky "EI SAMAAN KONEESEEN!" mutta sinnepä ne päätyivät iloisesti yhdessä pyörimään :)

Mennessäni konetta tyhjäämään ohjelman oputtua aavistelin jo ettei voinut hyvin käydä... Ensin koneesta pois normipyykit, kaikilla värit kohdillaan, värinkerääjät ulos melkein valkoisina, lievästi hälytyskello kilkuttelee, kuurassa valkoiset osat harmaantuneet, nyt jo vähän lujempaa kalkatusta, ja sitten kisu... TUMMANHARMAA?!?!?!? Hyvä kun kuviot erottuivat... Kisut lensi samantein vanishkylpyyn ja kuura takaisin koneeseen kera pesuaineen ja erään värjäytymänpoistoaineen. Ohjelman loputtua otin koneesta kuuran jonka valkoiset kohdat jälleen valkoiset, mutta, mutta, tämä värinpoistaja omasi kloriittimaisia piirteitä joten kankaassa nyt ruskeita läiskiä, ei hyvin mennyt tämäkään. Noh, itseasiassa Kuura voisi sopia minulle, kalkkilaivan kapteenille, ruskeana paremmin joten eikun kauppaan kloritea hakemaan, ja kun SaVasta olin saanut vinkin testata ko. ainetta kisuunkin, oli sen hankinta perin aiheellista :)

Kauppareissun jälkeen, tai no ei ihan heti sen jälkeen, ei tainnut olla edes samana päivänä, seurasi kloriitin lantrausta veteen ja kankaiden liottelua siina hyvän tovin. Ja miten kävi? 
JES!!!!!!!
Kisu pelastui ja Kuurasta tuli kivan tummanruskea <3
Muutama pyöröytys koneessa jotta pikantti uimahalliaromi saatiin pois ja eikun ompelemaan :D

Kisun tilasin neidille kysyttyäni tykkäisikö hän siitä, ja siittä piti kuulemma huppari tehdä. Ja huppari siitä tehtiin, rypytetyllä helmalla joka takaa pidempi mitä edestä, huppu vuoritettiin trikoolla. Pohjana oli On the Road koossa 92 ja leikatessani sitä muokkasin lennossa.
Laadukas lattiakuva parin käyttöpäivän jälkeen :D
Kuuran taasen tilasin itselleni aikomuksena tehdä imetyspaita. Ja imetyspaita tulikin tällä kertaa vähän toisenlaisella ratkaisulla, nimittäin imetys hoituu taskujen kautta. Idea ei ole minun vaan täältä sen bongannut :)
Ja järkyttävän kamala kuva lattialla, parempaa laitan jahka sellaisen saan otettua. Mutta siis ideana on kaksinkertainen etupuoli, alla oleva ruskea trikoo tulee n. kainaloihin, reunassa framilon ja päällikappaleessa "taskut". ja trikoo menee alareunaan asti niin muodostuu oikeen kunnon kokonen jemmatasku :D 
Ainoa vaan että tuli laitettua taskut ehkä hitusen liian alhaalle, olisivat saaneet lähteä lähempää kainaloa... Pohjana Linnelin MIW koossa M, jostain syystä omat mitat aiempaa isommat xD

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti