perjantai 27. kesäkuuta 2014

Vaatekaapin täytettä lapsille

No taas kyllä meni luvattoman kauan viime päivityksestä, mutta jostain syystä kun vähän saa aikaa johonkin on siinä monta muutakin juttua tehtävät-listalla nii blogi ei ihan ykkösenä ole, mutta nytpä taasen postaillaan :D Tässäpä siis vaattehia jotka edellisen kirjottelun jälkeen neulan alla valmistunut:
 Neitiselle leggarit Royal-tuotteelta ostetusta farkkujerseystä, kaavana ruusunpuna koossa 86 vapaasti leikellessä suurennettu. Lahkeista tein "ylipitkät" niin jäävät nilkassa kivasti ryttyyn, suunnitelmissa ehkä ommella sinne ihan kumpparirypytys...
 Panostinpa jopa vähän yksityiskohtiin; tikkaukset vaaleanpunaaisella langalla ja takataskutkin! oikein ähersin, mut mitäpä äiti ei tekisi kun lapselle taskut ovat IN :) Yllättävän hyvin osuivat kohdilleen kun ihan mutu-tuntumalla ne läiskäsin paikoilleen.

Kauan on aikaa kun ekan kerran Saumanvarassa näin paidan johon oli hihan olkasaumaan ommeltu hörhelö, ja silloin jo pääsi semmoinen ommeltava!-listalleni. Ja kun Linottelta tilaamani turkoosivalkoraitajersey kotiutui näin sen heti juurikon ko. laisena paitana. Ensin meinasin laittaa vain turkoosit kantit/tikkaukset mutta kun tuntui kangas kaipaavan lisäväriä, päädyin punaisiin kantteihin, tikkauksiin ja tipun kuvaan :)
 Muistaakseni pohjana oli On the Road koossa 92, vähän muokattuna, ja röyhelöt vapaasti saksittu ja rypytyksen sijaan laskostettu.
 Tykkään itse paidasta ihan tosi, tosi, tosi paljon :D Värit ja onnistuminen, ja, ja :)
 Ja onpahan kaapissa nyt tälläinen "hillitympikin" vaatekappale, samalla vähän juhlavakin :)

Touko-kesäkuun vaihteessa kun oli hellepäiviä oli pakko ommella jotain kunnolla kesäistä, ja tämmöinen setti koossa 92 syntyi:
 Legsujen pohjana Ruusunpuna ja paidan On the Road. Kankaat Hamstereista hommattuja.

Uhkaavasti kun alkaa yöppärit olla neidilla pesukoneessa kutistuneita (siis eihän mun vauva mihkään kasva ;) ) oli listalla pyjamaakin. Sellainen siis koossa 92, pohjana samat kaavat kuin ed. setissä. Kankaat taisi molemmat olla Hamstereista...

Tottahan toki pikkuisellekin jotain tehty, huimat yksi body xD Noissa kaupan bodeissa vähän tuppaaa olemaan niin että mahduttaakseen sinne kestovaipan on leveyttä turhan paljon, ellei kangas satu olemaan jotain yber venyvää. Ja kun kesä olevinaan, olisi hyvä kaapissa olla niitä lyhythihaisiakin. Siitä syystä Baby Whale kaava OBsta kokeiluun, leveydestä otin 56 ja pituudesta 68, sopivan slimmi ja vaippakin mahtuu heittämällä :)
 Kantattu unelman pehmeällä mustalla interlockilla.
 Ekaa kertaa kokeiluun pääsi myös Etsystä tilaamani 8mm rengasnepparit. Vähän säätöä nii sai Prymin pihdeillä kyllä laiteltua, ja käytössä ihan toimineet. On muuten paljon "vauvanvaateystävällisemmät" mitä ne 10mm nepparit.

1 kommentti: